Collecte 28 mei: Soedanese vluchtelingen in Egypte

Door het nieuwe geweld in Soedan zijn er weer honderdduizenden mensen op de vlucht geslagen. Ook in Caïro, de hoofdstad van Egypte, verblijven duizenden Soedanese vluchtelingen. Onder hen zijn veel kinderen. De vluchtelingen kunnen niet rekenen op steun van de Egyptische overheid. Als er medische zorg nodig is, ontbreken de middelen om die hulp te organiseren. Samen met kerken in Caïro maakt stichting Nijlvallei medische hulp mogelijk. Via deze lokale kerken wordt elke zondag voedsel verstrekt aan de vluchtelingen die geen enkel middel van bestaan hebben.

Elke zondag geeft stichting Nijlvallei 500-1000 Soedanese vluchtelingen in Cairo (Egypte) te eten nadat ze hun kerkdienst hebben bezocht.  We doen dit elke zondag bij 6-8 kerken. Hiermee helpen we deze vluchtelingen op een praktische manier, en het versterkt het gemeenschapsleven van deze kerken. Samen eten is zo mooi!

De vluchtelingen en de moslimgemeenschap daaromheen zien dat ‘de kerk’ helpt. Christenen laten zien dat het bieden van fysieke ondersteuning alles te maken heeft met de grote Heelmeester. Hebben wij oog voor de totale mens, zowel diens geestelijke als lichamelijke gezondheid?

In de kerk kun je geven tijdens de collecte of je kunt je bijdrage overmaken op rekeningnummer NL92INGB0001009395 tnv Chr. Geref. Kerk Apeldoorn-Zuid o.v.v. "Nijlvallei".

Je kunt ook de Givt - app gebruiken

  • via onderstaande QR-code of via de app zelf
  • via de app zelf - na het intoetsen van het bedrag zoek je bij kerken de Samuelkerk - de app vertelt dan hoe je verder kunt gaan
  • je kunt voor dit doel geven tot vrijdag 18.00. Daarna wordt het doel voor de volgende zondag gekoppeld.

 

 

Kerkdiensten

JUN
4
04-06-2023 10:00 - 11:00
10.00 ds. Sander Ris

JUN
4
04-06-2023 16:30 - 17:30
16.30 Leerbijeenkomst

JUN
11

JUN
11
11-06-2023 16:30 - 17:00
16.30 Kleine viering


Voor meer informatie zie dit
uitgebreide overzicht

Liturgie & collecte

Klik hier om de liturgie van de diensten voor de komende zondag weer te geven (doorgaans bijgewerkt op vrijdag)
Klik hier voor informatie over de collecte.

Missie

We willen ons door de heilige Geest laten leiden zodat wij en de mensen om ons heen Jezus vinden en Hem (steeds meer) gaan volgen. We willen dat dit steeds meer zichtbaar wordt en bidden daarom de heilige Geest om: liefde, vrede, trouw, blijdschap, moed, volharding, geduld en zorgzaamheid voor onszelf en elkaar.

ANBI gegevens

De ANBI transparantiegegevens zijn te vinden onder de link:
https://cgk.nl/anbi/apeldoorn-zuid

Disclaimer en Privacy

De Samuelkerk is zorgvuldig in het geven van correcte en actuele informatie aan bezoekers van de site. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie in alle gevallen foutloos, volledig en actueel is. De Samuelkerk is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites waarnaar wordt verwezen. Tevens is de Samuelkerk zorgvuldig in het omgaan met gegevens van de bezoekers van de website: er worden geen persoonsgegevens verzameld en niets gedeeld met derden.