Interkerkelijk gebed 16 mei

Op zondagavond 16 mei is er weer Interkerkelijk Gebed voor Apeldoorn en omliggende dorpen. Dit keer kunnen we elkaar weer fysiek ontmoeten in Menorah, Paslaan11.

We gaan bidden voor: Jeugd in en na coronatijd, Jeugdleiders en Aansluiting van de generaties in onze kerken.

De samenkomst zal zijn in de kerkzaal conform de regels van de overheid (max 30 deelnemers). Als u wilt deelnemen, vragen wij om u tevoren aan te melden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

• Vanaf 19.00 uur ontvangst en inschrijving; er is geen koffie of thee.
  • Om 19.30 uur opening van de avond met inleiding gevolgd door 2 gebedsrondes.
  • Rond 20.45 uur sluiting van de avond.

Rebound!

Deze week is er weer Rebound aan de Spechtweg! Het sportteam staat van maandag tot en met vrijdag klaar om zich samen met de kids flink in het zweet te werken, ’s middags van 14.00 uur tot 15.30 uur en ’s avonds van 18.30 uur tot 20.00 uur. Meer weten? bekijk het filmpje.

Samuelkerk steunt ZOA met digitale collecte

ZOA stapt over van de huis-aan-huiscollecte naar een online collecte. Collectanten gaan in de week van 29 maart t/m 3 april 2021 niet met de collectebus langs de deuren vanwege het coronavirus.

De organisatie dreigt 800.000 euro minder te ontvangen als gevolg van deze maatregel, terwijl de nood onder vluchtelingen nog steeds hoog is! Om toch noodhulp te kunnen verlenen, zal de collecte dit jaar volledig online plaatsvinden. De Samuelkerk wil ZOA daarbij helpen door een bus aan te maken en vraagt u als gemeenteleden een donatie te doen via de eigen collecte óf ook een collectebus aan te maken.

Juist nu

ZOA organiseert normaal de collecteweek in Apeldoorn. “We willen onze verantwoordelijkheid nemen voor de collectanten en helaas is langs de deuren gaan nu even geen optie. Maar tegelijk willen we er zijn voor kwetsbare mensen die door een oorlog of een natuurramp alles zijn kwijtgeraakt! Ik hoop daarom dat ook mensen in deze gemeente een donatie zullen doen óf online een collectebus aan gaan maken. Dit kan op: digicollect.zoa.nl. De thuiscollecte is echt snel, makkelijk en veilig.”

Helpt u mee?

We vragen uw gebed voor wijsheid voor ZOA in deze situatie. Daarnaast is de opbrengst van de collecte van groot belang. Met deze donaties kan de christelijke hulporganisatie in noodsituaties snel te hulp schieten en mannen, vrouwen en kinderen in oorlogsgebieden ondersteunen. Steun uw naasten in nood, help mee op zoa.nl/doneren, maak een bedrag over naar NL46INGB0000000550, sms ‘ZOA’ naar 4333 (eenmalig €3,00) of scan onderstaande QR-code.

Vakantiegeld Samen Delen

De actie Vakantiegeld Samen Delen is weer begonnen!

Er zijn veel mensen die een goed inkomen hebben. Dat is fijn. Er is een groeiende groep mensen die met heel weinig moet zien rond te komen. Dat valt niet mee! De coronacrisis maakt het probleem nog groter. Dat is niet eenvoudig op te lossen.

Wat wel eenvoudig is en ook nog eens hartverwarmend: een gebaar van verbondenheid!

De kerken die meedoen met Vakantiegeld Samen Delen in Apeldoorn en omgeving nodigen iedereen die het financieel goed heeft, en mogelijk volgende maand ook een mooi bedrag aan vakantiegeld ontvangt, uit om te delen met een plaatsgenoot die van weinig moet leven.

Wie weinig inkomen heeft, nodigen we uit een aanvraag te doen om een extraatje te ontvangen. We gaan heel zorgvuldig om met de privacy! Alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage, zijn te lezen op onze website: https://vakantiegeldsamendelenapeldoorn.nl

De actie loopt tot en met 3 juni 2021. Tot die tijd zijn giften en aanvragen van harte welkom!

Om een aanvraag te kunnen doen moet u wonen in het gebied waar de actie gehouden wordt: Apeldoorn, Ugchelen, Beekbergen, Lieren, Loenen, Hoog Soeren, Beemte Broekland of Wenum-Wiesel.

Giften kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL69 RABO 037 37 40 298 t.n.v. de Diaconie Protestantse Gemeente Apeldoorn o.v.v. Vakantiegeld Samen Delen. U kunt ook geld geven via de QR-code. Dat maakt geven nog gemakkelijker! Zie ook de website: www.vakantiegeldsamendelenapeldoorn.nl