Kinderen welkom

Ook tijdens de schoolvakanties

Er is weer oppas tijdens de dienst voor kinderen tot 4 jaar. Uitzondering is 1 en 8 augustus, dan is er helaas geen oppas.

Voor de kinderen van groep 1 t/m 5 van de basisschool (4 t/m 8 jaar) is er tijdens de dienst weer kindernevendienst.Dit gaat tijdens de zomervakantie gewoon door.

Voor de kinderen van groep 6 t/m 8 van de basisschool (9 t/m 12 jaar) is er tijdens de dienst weer bijbelklas. Tijdens de zomervakantie gaan ze mee naar de kindernevendienst. Daar wordt dan materiaal voor verschillende leeftijdsgroepen aangeboden.

Lees meer op de jeugdpagina.

 

Franse kerken optimistisch in coronatijd

In Nederland werden de coronabeperkingen beleefd als ‘minder, minder, minder’. Wat eerst normaal was, mocht ineens niet meer: van onbeperkte toegang ging het naar maximaal 100, en via maximaal 30 zelfs naar 0 bezoekers en alleen online kerkdiensten. Het actieve kerkelijke leven kwam stil te vallen.

Heel anders was dat in de kleine Franse gereformeerde kerken.

Lees meer: Franse kerken optimistisch in coronatijd

Verdere versoepelingen

“Alles mag wat op 1,5 meter kan”, met dit bovenschrift begint het Corona nieuws van ons landelijk kerkverband afgelopen week. Daarnaast blijven de overige basisregels van kracht: was je handen, blijf thuis bij klachten en test bij klachten. Dat geldt voor kerkdiensten en koffiedrinken na de dienst binnen en buiten. Maar we kunnen elkaar weer ontmoeten! En we kunnen weer zingen. We hebben dat zeker gemist in de kerk. Maar het zou zomaar kunnen, dat op dit punt het vertrouwen nog weer moet groeien. We hebben immers zo lange tijd niet of in beperkte mate gezongen, omdat juist zingen benoemd werd als een mogelijke bron van besmetting. Daarom zal aan het optreden van de voorzangers niet abrupt een einde komen. Langzaam proberen we in de komende weken weer terug te keren naar de normale situatie, waarin we weer als vanouds met elkaar voluit kunnen zingen.

 

Versoepelingen

Vanaf zondag 6 juni kunnen 60 bezoekers de diensten bijwonen. Ook gaan we weer koffiedrinken na de dienst. Daarbij houden we ons uiteraard aan de bekende regels.

Op zondag 13 juni gaan de kindernevendienst en bijbelklas voor de basisschoolkinderen weer van start.

Het blijft wel nodig om je voor elke dienst aan te melden. Gasten zijn welkom!

 

Vormingswerk

Na een veelbewogen jaar, maar wat het Vormingswerk betreft ‘onbewogen’ jaar omdat het hele cursusseizoen niet kon doorgaan, kunnen de cursussen hopelijk in het najaar weer van start gaan. Er is een programma van negen lesochtenden samengesteld voor de periode van oktober t/m maart. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De Puriteinen, wat bewoog hen?
  • Liturgie, oefenschool van kerkelijk leven
  • Christelijke visie op armoede en onrecht en wat er aan te doen
  • Jacobus, de broer van Jezus
  • Kronieken, profetische geschiedschrijving
  • De vroege kerk en de schepping

De cursus kan gevolgd worden op vier locaties verdeeld over het land, waaronder Apeldoorn. De cursus is geschikt voor jong en oud. Vooropleiding is niet nodig. Meer weten en aanmelden? Kijk op https://cgk.nl/vormingscursus.

 

Kerkdiensten

AUG
1

AUG
8

AUG
15

AUG
22


of bekijk het
uitgebreide overzicht

Liturgie & collecte

Klik hier om de liturgie van de diensten voor de komende zondag weer te geven (doorgaans bijgewerkt op vrijdag)
Klik hier voor informatie over de collecte

Missie

We willen ons door de heilige Geest laten leiden zodat wij en de mensen om ons heen Jezus vinden en Hem (steeds meer) gaan volgen. We willen dat dit steeds meer zichtbaar wordt en bidden daarom de heilige Geest om: liefde, vrede, trouw, blijdschap, moed, volharding, geduld en zorgzaamheid voor onszelf en elkaar.

ANBI gegevens

De ANBI transparantiegegevens zijn te vinden onder de link:
https://cgk.nl/anbi/apeldoorn-zuid

Disclaimer en Privacy

De Samuelkerk is zorgvuldig in het geven van correcte en actuele informatie aan bezoekers van de site. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie in alle gevallen foutloos, volledig en actueel is. De Samuelkerk is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites waarnaar wordt verwezen. Tevens is de Samuelkerk zorgvuldig in het omgaan met gegevens van de bezoekers van de website: er worden geen persoonsgegevens verzameld en niets gedeeld met derden.