We zitten er middenin!

Rudolf Setz, diaconaal consulent van onze kerken schreef in het Kerkblad voor het Noorden een mooi artikel over hoe hij de corona-tijd ervaart. Hij schrijft het voor mij in elk geval heel herkenbaar. Maar laat ik wat stukjes eruit citeren:

  • Wat me opvalt is dat mensen de coronacrisis zo verschillend ervaren. De een ziet de maatregelen van de overheid als een complot. De ander wil weer uit volle borst zingen in de kerk en nog iemand anders is angstig en blijft thuis om niet in een groep het virus op te lopen.
  • Op een Facebookgroep voor predikanten en pastores werd de vraag gesteld: 'Met welke emotie begin je vooral aan het nieuwe kerkelijke seizoen?'… Veel predikanten gaven aan dat ze bezorgd zijn. Er is zoveel niet duidelijk ... De vanzelfsprekendheid is weggevallen... De zondag krijgt een andere invulling. Veel diensten worden gestreamd. Maar blijven gezinnen met kinderen en jongeren op deze manier verbonden? 
  • Ik vind die anderhalvemeter-samenleving niet passen bij de cultuur en de waarden van de kerk. We zijn in de kerk toch van nabijheid en verbondenheid met elkaar en met God? En juist die nabijheid kunnen we niet beleven op de manier waarop we dat gewend waren. Toch geloof ik dat we door deze crisis gaan komen. 

Hij eindigt dan met een viertal suggesties die ik zonder zijn uitwerking doorgeef. Ze hebben mij aan het denken gezet. Ik denk, hoop dat ik niet de enige zal zijn…

  1. Houd contact en bevraag elkaar
  2. Houd het doel voor ogen
  3. Zoek samen God
  4. Maak keuzes en geef duidelijkheid waar mogelijk

Het hele artikel is hier te lezen.

 

Kerkdiensten

MEI
9

MEI
13

MEI
16

MEI
23


of bekijk het
uitgebreide overzicht

Liturgie & collecte

Klik hier om de liturgie van de diensten voor de komende zondag weer te geven (doorgaans bijgewerkt op vrijdag)
Klik hier voor informatie over de collecte

Missie

We willen ons door de heilige Geest laten leiden zodat wij en de mensen om ons heen Jezus vinden en Hem (steeds meer) gaan volgen. We willen dat dit steeds meer zichtbaar wordt en bidden daarom de heilige Geest om: liefde, vrede, trouw, blijdschap, moed, volharding, geduld en zorgzaamheid voor onszelf en elkaar.

ANBI gegevens

De ANBI transparantiegegevens zijn te vinden onder de link:
https://cgk.nl/anbi/apeldoorn-zuid

Disclaimer en Privacy

De Samuelkerk is zorgvuldig in het geven van correcte en actuele informatie aan bezoekers van de site. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie in alle gevallen foutloos, volledig en actueel is. De Samuelkerk is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites waarnaar wordt verwezen. Tevens is de Samuelkerk zorgvuldig in het omgaan met gegevens van de bezoekers van de website: er worden geen persoonsgegevens verzameld en niets gedeeld met derden.