Verdere versoepelingen

“Alles mag wat op 1,5 meter kan”, met dit bovenschrift begint het Corona nieuws van ons landelijk kerkverband afgelopen week. Daarnaast blijven de overige basisregels van kracht: was je handen, blijf thuis bij klachten en test bij klachten. Dat geldt voor kerkdiensten en koffiedrinken na de dienst binnen en buiten. Maar we kunnen elkaar weer ontmoeten! En we kunnen weer zingen. We hebben dat zeker gemist in de kerk. Maar het zou zomaar kunnen, dat op dit punt het vertrouwen nog weer moet groeien. We hebben immers zo lange tijd niet of in beperkte mate gezongen, omdat juist zingen benoemd werd als een mogelijke bron van besmetting. Daarom zal aan het optreden van de voorzangers niet abrupt een einde komen. Langzaam proberen we in de komende weken weer terug te keren naar de normale situatie, waarin we weer als vanouds met elkaar voluit kunnen zingen.