Welkom in de kerk!

Op 14 september heeft de overheid bekend gemaakt dat de anderhalvemetermaatregel in verband met corona vanaf zaterdag 25 september niet langer nodig is. Voor kerken betekent dit het einde van veel beperkingen in de zondagse samenkomsten en op andere momenten van samenzijn als gemeente.

We realiseren ons dat dit best een spannend moment is. Voor de één kan het niet snel genoeg gaan, een ander zal het juist spannender vinden om de kerk binnen te gaan als iedereen weer dicht bij elkaar zit, zonder afstand. Het is goed dat we ons daarvan bewust zijn en elkaar daarin ook respecteren. Het einde van deze maatregel heft onze zorg en verantwoordelijkheid voor elkaar niet op.

In de situatie van onze gemeente betekent dit het volgende.

• het is niet meer nodig om je aan te melden voor de dienst.
  • De stoelen in de kerkzaal aan de voorkant van de pilaren zullen in groepen aaneengesloten worden opgesteld. Wel met grotere tussenruimte van de rijen dan voorheen. Achter de pilaren blijven de stoelen voorlopig op anderhalvemeter van elkaar staan in groepjes van twee.
  • We laten de tafel met ontsmettingsmiddel in de hal voorlopig nog staan.

De garderobe kan weer gebruikt worden om jassen e.d. op te hangen.

We hopen dat met deze maatregelen iedereen zich weer welkom en veilig voelt om samen naar de kerk te komen!

Voorzangers

Vanaf zondag maken we geen gebruik meer van de voorzangers. We danken op deze plaats allen die in de afgelopen maanden voorzanger geweest zijn en die gezorgd hebben dat de planning geregeld werd. Fijn dat jullie dit wilden doen.

Collecteren

De rondgang tijdens het collecte moment door de diakenen blijft nog achterwege. Voor de inzameling van de gaven staan schalen bij de uitgangen van de kerkzaal. En de mogelijkheid om via GIVT te geven blijft bestaan.

Fietsenstalling Ibisplein

De fietsenstalling aan het Ibisplein kan weer volledig in gebruik worden genomen. Deze zal tijdens de diensten weer worden afgesloten.

24-10-2021 10:00 - 11:00
10.00 Kerkdienst

24-10-2021 16:30 - 17:30
16.30 Middagbijeenkomst