Middagbijeenkomsten 18 en 25 februari

Leerbijeenkomsten

De leerbijeenkomst van 18 februari kan geen doorgang vinden. Deze is verzet naar 25 februari, zodat er niet een te lange tijd geen leerbijeenkomst is.

Paletdienst

De jeugddienst van 25 februari gaat niet door. In plaats daarvan is er een paletleerdienst in de Koningshof.

Met Petrus op weg naar Pasen

Project Kindernevendienst en Bijbelklas

Voor de kinderen van de Kindernevendienst en Bijbelklas zijn er zeven zondagen met één verhaallijn. We gaan samen met Petrus op weg naar Pasen. Petrus wil niets liever dan Jezus volgen. Maar juist wanneer de tijd van Jezus’ sterven steeds dichterbij komt, vindt hij het moeilijk om ook met Jezus mee te gaan wanneer Hij moet lijden. Toch leert Petrus, met vallen en opstaan, Jezus’ volgeling te zijn.

Voor in de kerk is er een zevenluik: Elke zondag wordt een nieuw luik aan het vorige luik gekoppeld. Zo groeit het verhaal van Petrus die, met vallen en opstaan, Jezus volgt.

Voor thuis is er een kleine zevenluik. Met dit zevenluik voor gezinnen groeit het verhaal van Petrus die, met vallen en opstaan, Jezus volgt.

Zondag 19 februari staat Matteüs 16:13-23 centraal: Petrus zegt dat Jezus de Messias en de Zoon van God is. Jezus zegt daarop tegen Petrus dat hij de rots is waarop de kerk gebouwd zal worden. Maar als Jezus vertelt dat Hij binnenkort moet lijden en sterven, vindt Petrus dat moeilijk te accepteren.

Gesprekgroep rouw

6 avonden in Apeldoorn, vanaf 19 maart

Een stukje over een belangrijk, maar intens thema. Rouw.
De rauwe pijn van het leven en liefhebben. Verdriet dat overkomt en overspoeld.
Tijd nemen en krijgen in de rouw is heel belangrijk. Soms kan het lijken of u vastloopt in dit proces.

Lees meer …Gesprekgroep rouw

Zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf

21 maart in Renswoude

Hoe blijf of kom je in balans tussen zorgen voor de ander en voor jezelf? Er wordt veel van je gevraagd, thuis, op het werk en in de kerk. Ieder gaat daar op eigen manier mee om. Als deputaatschap pastoraat in gezondheidszorg willen we graag ervaringen delen en elkaar hierin toerusten.
Op D.V. 21 maart 2024 bespreekt drs. Nico van der Voet dit thema met ons en praten we er in groepjes over door.
Deze avond is voor werkers in de zorg, voor ambtsdragers en andere geïnteresseerden.

Welkom om 17.30 uur voor een warme maaltijd. De lezing start om 18.30 uur. We sluiten de avond om 20.45 uur af.
Plaats: Protestantse Gemeente ‘De Voorhof’, Dorpsstraat 88/Kastanjelaan 1 in Renswoude.

Een bijdrage in de kosten van 12,50 graag overmaken op NL52INGB0000535300 t.n.v. penningmeester Kerkelijk Bureau CGK en onder vermelding van ‘toerusting 21 maart 2024’.

Hulpverleningszondag

Afgelopen zondag zijn de folders voor de hulpverleningszondag in de kerk verspreid. Er liggen vast nog exemplaren op de informatietafel onder het orgel. Ook kun je de folder downloaden, met de uitnodiging je deur te openen en naar buiten te gaan, de ander tegemoet.

25-02-2024 10:00 - 11:00
10.00 br. Marnix Visscher

25-02-2024 16:30 - 17:30

25-02-2024 17:00 - 18:00
18.30 Leerdienst in de Koningshof

MRT
03-03-2024 10:00 - 11:00
10.00 ds. Gé Drayer

Klik hier voor informatie over de collecte.