Middagbijeenkomsten 18 en 25 februari

Leerbijeenkomsten

De leerbijeenkomst van 18 februari kan geen doorgang vinden. Deze is verzet naar 25 februari, zodat er niet een te lange tijd geen leerbijeenkomst is.

Paletdienst

De jeugddienst van 25 februari gaat niet door. In plaats daarvan is er een paletleerdienst in de Koningshof.

 

Met Petrus op weg naar Pasen

Project Kindernevendienst en Bijbelklas

Voor de kinderen van de Kindernevendienst en Bijbelklas zijn er zeven zondagen met één verhaallijn. We gaan samen met Petrus op weg naar Pasen. Petrus wil niets liever dan Jezus volgen. Maar juist wanneer de tijd van Jezus’ sterven steeds dichterbij komt, vindt hij het moeilijk om ook met Jezus mee te gaan wanneer Hij moet lijden. Toch leert Petrus, met vallen en opstaan, Jezus’ volgeling te zijn.

Voor in de kerk is er een zevenluik: Elke zondag wordt een nieuw luik aan het vorige luik gekoppeld. Zo groeit het verhaal van Petrus die, met vallen en opstaan, Jezus volgt.

Voor thuis is er een kleine zevenluik. Met dit zevenluik voor gezinnen groeit het verhaal van Petrus die, met vallen en opstaan, Jezus volgt.

Zondag 19 februari staat Matteüs 16:13-23 centraal: Petrus zegt dat Jezus de Messias en de Zoon van God is. Jezus zegt daarop tegen Petrus dat hij de rots is waarop de kerk gebouwd zal worden. Maar als Jezus vertelt dat Hij binnenkort moet lijden en sterven, vindt Petrus dat moeilijk te accepteren.

 

Gesprekgroep rouw

6 avonden in Apeldoorn, vanaf 19 maart

Een stukje over een belangrijk, maar intens thema. Rouw. 
De rauwe pijn van het leven en liefhebben. Verdriet dat overkomt en overspoeld.
Tijd nemen en krijgen in de rouw is heel belangrijk. Soms kan het lijken of u vastloopt in dit proces.

Lees meer …Gesprekgroep rouw

Zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf

21 maart in Renswoude

Hoe blijf of kom je in balans tussen zorgen voor de ander en voor jezelf? Er wordt veel van je gevraagd, thuis, op het werk en in de kerk. Ieder gaat daar op eigen manier mee om. Als deputaatschap pastoraat in gezondheidszorg willen we graag ervaringen delen en elkaar hierin toerusten.  
Op D.V. 21 maart 2024 bespreekt drs. Nico van der Voet dit thema met ons en praten we er in groepjes over door.
Deze avond is voor werkers in de zorg, voor ambtsdragers en andere geïnteresseerden.

Welkom om 17.30 uur voor een warme maaltijd. De lezing start om 18.30 uur. We sluiten de avond om 20.45 uur af.
Plaats: Protestantse Gemeente ‘De Voorhof’, Dorpsstraat 88/Kastanjelaan 1 in Renswoude. 

Opgave kan tot uiterlijk 16 maart  bijDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Een bijdrage in de kosten van 12,50 graag overmaken op NL52INGB0000535300 t.n.v. penningmeester Kerkelijk Bureau CGK en onder vermelding van ‘toerusting 21 maart 2024’.

 

Hulpverleningszondag

Afgelopen zondag zijn de folders voor de hulpverleningszondag in de kerk verspreid. Er liggen vast nog exemplaren op de informatietafel onder het orgel. Ook kun je de folder downloaden, met de uitnodiging je deur te openen en naar buiten te gaan, de ander tegemoet.

 

Kerkdiensten

FEB
25
25-02-2024 10:00 - 11:00
10.00 br. Marnix Visscher

FEB
25
25-02-2024 16:30 - 17:30
16.30 Leerbijeenkomst

FEB
25
25-02-2024 17:00 - 18:00
18.30 Leerdienst in de Koningshof

MRT
3
03-03-2024 10:00 - 11:00
10.00 ds. Gé Drayer


Voor meer informatie zie dit
uitgebreide overzicht

Liturgie & collecte

Klik hier om de liturgie van de diensten voor de komende zondag weer te geven (doorgaans bijgewerkt op vrijdag)
Klik hier voor informatie over de collecte.

Missie

We willen ons door de heilige Geest laten leiden zodat wij en de mensen om ons heen Jezus vinden en Hem (steeds meer) gaan volgen. We willen dat dit steeds meer zichtbaar wordt en bidden daarom de heilige Geest om: liefde, vrede, trouw, blijdschap, moed, volharding, geduld en zorgzaamheid voor onszelf en elkaar.

ANBI gegevens

De ANBI transparantiegegevens zijn te vinden onder de link:
https://cgk.nl/anbi/apeldoorn-zuid

Disclaimer en Privacy

De Samuelkerk is zorgvuldig in het geven van correcte en actuele informatie aan bezoekers van de site. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie in alle gevallen foutloos, volledig en actueel is. De Samuelkerk is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites waarnaar wordt verwezen. Tevens is de Samuelkerk zorgvuldig in het omgaan met gegevens van de bezoekers van de website: er worden geen persoonsgegevens verzameld en niets gedeeld met derden.