Schuilplaats is er voor u!

De zomertijd breekt aan en velen van ons gaan op zoek naar ontspanning en rust tijdens een welverdiende vakantie. Dit is je van harte gegund! Maar wat als ontspanning voelt als een verplichting? Als je deze tijd nodig hebt om weer hoop te vinden, de relatie met je partner te herstellen of om daarna weer te kunnen functioneren in het dagelijkse leven? Dan kan het zijn dat de tijd voor die vakantie al teveel van je gevraagd heeft.

Vakantie zou mogen gaan over ontspannen en genieten, niet over het verminderen van stress of het oplossen van relationele problemen. Rust en ontspanning zijn belangrijk, maar niet altijd voldoende om diepere problemen op te lossen.

Bij Schuilplaats zoeken we als psychosociale hulpverleners samen naar duurzame oplossingen voor de diepere problemen. We bieden ondersteuning die geworteld is in de christelijke levensbeschouwing, omdat we de overtuiging hebben dat de Heere God betrokken is op ons leven.

Heb je een vraag of wil je je aanmelden? Op dinsdag is Janike Blitterswijk in Apeldoorn beschikbaar voor Regio Veluwe, ze is bereikbaar op nummer 06-19584122 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voor contact op de andere dagen: bezoek onze website www.stichtingschuilplaats.nl of bel ons op het algemene nummer 0318-547870.

Kerkendag 2024

De Kerkendag die oorspronkelijk stond gepland op 10 mei jl. kon om organisatorische redenen op die datum helaas niet doorgaan. De commissie is daarna op zoek gegaan naar een ander moment om de dag te laten plaatsvinden. Inmiddels is een nieuwe datum bekend: DV zaterdagavond 9 november 2024. Wij hopen u dan te verwelkomen in het kerkgebouw van de gemeente van Bunschoten-Spakenburg.
Deze samenkomst zal in het teken staan van verootmoediging en ontmoeting. Vanaf 18:30 uur staat de koffie klaar. Het programma, dat een mooie afwisseling is van samen zingen, bidden en luisteren naar Gods Woord, begint om 19:30 uur. Ook na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten. Muzikale medewerking wordt verleend door een gelegenheidsensemble.

Vakantiegeld gedeeld!

Vakantiegeld Samen Delen: omdat we geloven in delen!

We zijn er stil van. Er zijn ongeveer 1200 donaties binnengekomen. In totaal is er dit jaar  € 244.109,- euro gedeeld (dat is weer ruim meer dan vorig jaar). Er zijn in totaal 1234 aanvragen goedgekeurd, ruim 300 aanvragen meer dan vorig jaar.

Aandacht voor elkaar
Dat betekent dat er vanuit de Apeldoornse kerken in deze weken evenveel ontmoetingen zijn met mensen die een laag inkomen hebben. Het delen van vakantiegeld wil vooral een teken van verbondenheid zijn van mens tot mens. Uiteindelijk gaat het om persoonlijk contact en aandacht voor elkaar. De actie wil het vertrouwen in mensen versterken dat kerken plaatsen zijn waar je als kostbaar mens gezien wordt en waar je welkom bent als mens, wie je ook bent. In totaal bereiken we met onze actie 2900 mensen (waaronder ruim 1300 kinderen), dat is ruim 800 mensen meer dan vorig jaar.

Bedankt!
We danken alle gevers en aanvragers voor het grote vertrouwen in deze actie, voor het geloof in samen delen. We danken ook de talloze vrijwilligers, zonder wie deze actie niet mogelijk zou zijn. We zoeken ieder jaar weer mensen die aanvragen kunnen beoordelen en dat verwerken in een database. Heeft u die vaardigheid of wilt u die aanleren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We wensen u een fijne zomer!
Hartelijke groet van de centrale werkgroep

Paletdiensten

Het is al vele jaren gebruikelijk om de laatste zondag van de maand drie gezamenlijke diensten aan te bieden, samen met de Andreaskerk, Koningshof, Tabernakelkerk en Voorhof. De afgelopen jaren bleek het vaak niet haalbaar meer alle drie diensten aan te bieden. Om die reden is besloten om dit jaar per 'paletzondag' één gezamenlijke dienst aan te bieden. Dit zal afwisselend een leerdienst, jeugddienst of zangdienst zijn.

28-07-2024 10:00 - 11:00
10.00 ds. Gé Drayer

04-08-2024 10:00 - 11:00
10.00 br. Marnix Visscher

11-08-2024 10:00 - 11:00
10.00 br. Marnix Visscher

18-08-2024 10:00 - 11:00
10.00 ds. Ben van der Meulen

Klik hier voor informatie over de collecte.