Gebedsbijeenkomst - van harte welkom!

Op (bijna) elke zaterdagavond is er een gebedsbijeenkomst in de jeugdzaal beneden in onze kerk. Het is een moment van stilte en rust waarin iedereen zichzelf mag zijn.

Hoe ziet zo’n gebedsmoment eruit?

De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt maximaal 45 minuten. We zijn minimaal 5 minuten van tevoren aanwezig; in de minuten vooraf luisteren we naar muziek en bereiden we ons voor: even omschakelen van de drukte en de waan van de dag naar de rust en stilte van het gebed.

Diegene die de gebedsbijeenkomst leidt (de liturg) opent met welkom en gebed en we zingen een lied of luisteren naar een luisterlied. Daarna volgt de bijbeltekst met korte overdenking en gaan we in gebed. We zijn eerst een paar minuten stil om in Gods aanwezigheid te zijn, naar Hem te luisteren en van Hem te ontvangen, met Hem te praten of om gewoon te genieten van de stilte en rust. De liturg opent het moment waarop we onze gebeden hardop gaan uitspreken. Iedereen is vrij om hieraan mee te doen, maar het is niet verplicht; je mag ook in je hart meebidden met diegene die op dat moment zijn of haar gebedspunten bij God brengt. We sluiten af met een (luister)lied.

Samen bidden bindt samen en geeft kracht aan het gebed. Er is niet slechts 1 persoon die zijn of haar gebed bij God brengt, we bidden samen in ons hart mee, er klinken meer stemmen bij Gods troon. En Jezus is aanwezig, dat heeft Hij beloofd. Met zijn heilige Geest helpt Hij ons bij het bidden.

Ben je verplicht om iedere zaterdagavond te komen? Nee, natuurlijk niet. Maar u en jij zijn wel van harte welkom om bij ons aan te sluiten.

 

Kerkdiensten

JUN
16
16-06-2024 10:00 - 11:00
10.00 ds. Kees van den Boogert

JUN
16
16-06-2024 16:30 - 17:30
16.30 Leerbijeenkomst

JUN
23
23-06-2024 10:00 - 11:00
10.00 br. Hans Drayer

JUN
23
23-06-2024 16:30 - 17:30
Geen Leerbijeenkomst


Voor meer informatie zie dit
uitgebreide overzicht

Liturgie & collecte

Klik hier om de liturgie van de diensten voor de komende zondag weer te geven (doorgaans bijgewerkt op vrijdag)
Klik hier voor informatie over de collecte.

Missie

We willen ons door de heilige Geest laten leiden zodat wij en de mensen om ons heen Jezus vinden en Hem (steeds meer) gaan volgen. We willen dat dit steeds meer zichtbaar wordt en bidden daarom de heilige Geest om: liefde, vrede, trouw, blijdschap, moed, volharding, geduld en zorgzaamheid voor onszelf en elkaar.

ANBI gegevens

De ANBI transparantiegegevens zijn te vinden onder de link:
https://cgk.nl/anbi/apeldoorn-zuid

Disclaimer en Privacy

De Samuelkerk is zorgvuldig in het geven van correcte en actuele informatie aan bezoekers van de site. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie in alle gevallen foutloos, volledig en actueel is. De Samuelkerk is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites waarnaar wordt verwezen. Tevens is de Samuelkerk zorgvuldig in het omgaan met gegevens van de bezoekers van de website: er worden geen persoonsgegevens verzameld en niets gedeeld met derden.